מסעדות מזרחיות בצפון


אילו מרכיבי מזון מאפיינים את תפריטי המסעדות המזרחיות בצפון וגם מדוע כל אחד חייב לאכול במסעדה כזו לפחות פעם אחת.

כל אחד חייב לאכול במסעדה מזרחית בצפון לפחות פעם אחת. אחת הסיבות קשורה במרכיבי המזון עצמם. ישנן לא מעט מסעדות שעושות שימוש במרכיבים מהאזור, בהם הירקות, שמן הזית, התבלינים, הלחמים והמאפים ואפילו הבשר. השימוש במרכיבי מזון מקומיים מאפשר מידת טריות גבוהה, משום שהמוצרים שלא שוהים זמן ממושך בקירור, לצרכי הובלה ושינוע. כמו כן, הטעמים של מרכיבי מזון טריים יהיו משובחים יותר מאלה של מזון שעבר קירור או הקפאה והופשר לפני הכנת המנה.

סיבה נוספת קשורה בסביבה ובנוף. רוב במסעדות המזרחיות במרכז, למשל, אפשר ליהנות ממגוון הטעמים הצפויים מהז'אנר הקולינרי המדובר. אך רובן פועלות במרכזי ערים והאווירה בהתאם. כשמגיעים לאזור הצפון אפשר לבחור גם את הנוף. ישנן מסעדות מזרחיות בצפון שממוקמות בסביבה ירוקה, מזמינה ומרגיעה, שתשפיע על כל חוויית הארוחה.

 

מסעדות מזרחיות בצפון
 

כמו ברוב המסעדות המזרחיות בארץ, גם המנות שמגישים במסעדות הצפוניות יתבססו על מרכיבי המזון המאפיינים את המטבח המזרחי באשר הוא. אלה כוללים בעיקר זיתים, שמן זית, פיתות, דבש, שומשום, חומוס, מנטה, אורז, עגבניות, לימון ופטרוזיליה.

 

עוד, כמו בשאר אזורי הארץ, בין המנות הנפוצות שאפשר למצוא ברוב מוחלט של מסעדות מזרחיות בצפון, גם קבב, שיפודי עוף, שיפודי פרגית, שיפודי לבבות, כנפי עוף, שווארמה, צלעות, קציצות בשר טחון וסטייק. יש לציין גם את המנות העשויות ממינים שונים של חיטה, כגון קציצות או סלט בורגול, קוסקוס וסלט פריקי.
 

מסעדות מזרחיות בצפון זה מסעדת אבו סאלח!

Share by: