מסעדות מזרחיות בצפון


אחת מהנישות המוכרות והנפוצות בישראל בתחום המסעדות הוא מסעדות מזרחיות. מסעדות מזרחיות נקראות כך מאחר שחלק גדול מהתפריט שלהן מורכב ממאכלים מזרחיים מסורתיים שהגיעו לישראל בזכות עדות המזרח.

 

כאשר אנשים מדברים על מסעדה מזרחית, בטח מסעדה מזרחית באזור הצפון, הכוונה הינה למסעדה עם מאפיינים מאד ברורים וגם תפריט אשר מלבד למספר פריטים ייחודיים למסעדה הינו תפריט כללי המתאים לכל מסעדה מזרחית באשר היא.

 

מסעדות מזרחיות בצפון

בצפון יש לא מעט מסעדות מזרחיות, חלקן מסעדות יוקרתיות ומפוארות וחלקן מסעדות קטנות, פשוטות וזולות. מסעדות מזרחיות בצפון מתפרסות על פני כל האזור, מהגליל העליון ורמת הגולן ועד עפולה, טבריה, כרמיאל והעמקים. כמעט בכל אזור בצפון הארץ תוכלו למצוא מגוון רחב של מסעדות, בטח ובטח מסעדות מזרחיות בצפון.

 

אז מה הופך מסעדה למסעדה מזרחית?

ראשית, התפריט. תפריט של מסעדה מזרחית כולל מגוון גדול של סלטים כמנות ראשונות. סלטים כמו חומוס, טחינה, סלטי חצילים, סלט ירקות על מגוון סוגיו, מטבוחה וסלט עגבניות, מגוון סוגי חריף, סלטי כרוב שונים וכדומה. כמובן שעם הסלטים מוגשות פיתות, או פתיות רגילות או פיתות מהטאבון אשר נאפות במקום.

 

מבחינת מנות עיקריות ומנות בשר, מסעדה מזרחית מתמחה בבשרים על הגריל, שיפודים, קבבים, לבבות, פרגיות ועוד ועוד. בנוסף, כל מסעדה מזרחית שמכבדת את עצמה תציג גם תפריט דגים טריים מהים התיכון. גם שילובים של בשר וחומוס, או סטייק פרגיות ברוטב ניתן למצוא.

 

מסעדות מזרחיות בצפון מתאפיינות בהכנסת אורחים נעימה ועממית, עם עיצוב יפה של המסעדה וישיבה מרווחת בשולחנות. מדובר על ארוחה בסדר גודל של בין שעה לשעתיים, בניגוד למסעדות מזון מהיר או לחלופין למסעדות יוקרה בהן הארוחה יכולה להימשך מספר שעות.

 

מסעדות מזרחיות בצפון זה רק מסעדת אבו סאלח!

Share by: